LI Weekly post crea struktur small2

5 tips til hvordan du kan være kreativ og struktureret på samme tid

I mange henseender er det alfa omega at kreativitet får plads til frit flow, for at nå ud i alle de finurlige hjørner som en god brainstorm eller anden proces giver mulighed for.
For mig er rammerne med til at guide min kreativitet på vej og en god overordnet struktur gør mig mere målrettet. Min erfaring bygger på at arbejde kreativt ud fra en brand guideline, og med den ramme sat, oplever jeg at jeg hurtigere finder de rette idéer, som passer ind i designet.
Her deler mine 5 bedste tips til hvordan du kan få din kreativitet til at trives i struktur – for essensen er rækkefølgen.
  • #1 Sørg for at samle relevant input om formålet med det materiale du skal arbejde på. Kend dit output - dvs. forsøg at definere dit slutprodukt, for at kunne sigte i den retning.
  • #2 Tag dig tid til at lave en grundig brainstorm og hent alle idéer, tanker, forbehold og andet ud af dit hoved og ned på papir. Der findes mange gode brainstorm værktøjer, som f.eks. mind mapping, m.m. Find inspiration til metoder her: https://innovation.sites.ku.dk/metode/brainwriting/
  • #3 Sluk for din indre kritiker! Så snart du tænker “Det er ikke godt nok”, “Nej, det kan man ikke”, “Det er alt for dyrt” så afvis de tanker med det samme. Formålet er at få den åbne kreativitet i spil og i den findes ikke “Nej”.
  • #4 Når du har tømt hovedet for idéer, gerne med en dag eller to mellemrum, eller fordelt på flere dage, er det vigtigt at få et overblik over idéerne. Se hvilke der kan kobles sammen eller minder om hinanden, og kombiner dem. Vælg de idéer ud du vil gå videre med.
  • #5 Udarbejd en tidsplan hvor du bryder del-elementerne ned i bider, så vejen til målet ligger klar og tydelig for dig og andre involveret i projektet.
Disse overordnede punkter kan forhåbentlig guide dig godt på vej i din næste kreative proces.
God fornøjelse med det! 

Vil du vide mere om at være struktureret kreativ?

Du er meget velkommen til at kontakte mig på 26147524 eller tc@graphiconfetti.dk

Eller læs mere om hvordan jeg kan hjælpe dig på vej med dine kreative projekter.

Læs mere

God service – hvad er det?

Og hvordan balancerer man den f.eks. som selvstændig kreativ, så man samtidig har en god forretning? Ærlig snak: jeg synes det er svært at finde den balance. Min baggrund er…
Tags: No tags

Comments are closed.